Hoe digitaliseer ik mijn cursus, training of workshop?

Er zijn verschillende middelen die je kunt gebruiken om je lesmateriaal te digitaliseren:

  1. Presentatie software, zoals Powerpoint of Google Slides: Deze programma's maken het mogelijk om afbeeldingen, tekst en andere media op een professionele manier te presenteren.

  2. Video-editing software, zoals iMovie of Adobe Premiere: Deze programma's maken het mogelijk om video's te bewerken en op te nemen. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld videolessen wilt maken.

  3. E-learning platformen, zoals Moodle of Blackboard: Deze platformen maken het mogelijk om online cursussen te creëren en te hosten. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een online cursus wilt aanbieden.

  4. Documentopslag en -samenwerkingstools, zoals Google Drive of OneDrive: Deze tools maken het mogelijk om bestanden op te slaan en te delen met anderen. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld wilt samenwerken aan lesmateriaal.

  5. Interactieve whiteboard software, zoals ActivInspire of Smart Notebook: Deze programma's maken het mogelijk om interactieve whiteboards te gebruiken en lesmateriaal te presenteren op een visueel aantrekkelijke manier.

  6. Quiz- en toetssoftware, zoals Kahoot of Quizlet: Deze programma's maken het mogelijk om quizzen en toetsen te maken en te hosten. Dit kan handig zijn om de leerlingen te helpen om de stof beter te begrijpen en te onthouden.

Vorige
Vorige

Hoe kies je een beamer om les te geven?

Volgende
Volgende

6 tips als je voor de klas moet staan